Vse novice / All news

ELMINA 2018 Objavljeno: 17.09.2018

V avgustu 2018 je bila organizirana prva konferenca o elektronski mikroskopiji v nanotehnologiji, ELMINA 2018, v Beogradu. Glavni cilj konference je bil povezati znanstvenike, akademike in raziskovalce iz ožjega (Evropa) kot tudi širšega sveta (Amerika, Kanada, Japonska, Izrael, Južna Afrika in Singapur) z namenom deliti izkušnje, nove ideje in seveda zadnje rezultate dela na področju elektronske…
Beri dalje »

Razstava slik Objavljeno: 09.03.2018

V Centru smo ugotovili, da je nastalo ogromno lepih in zanimivih slik na naših mikroskopih. V sodelovanju z odlično ekipo Printaj.si smo prve slike tudi že obesili.

Šolanje novih SEM operaterjev Objavljeno: 27.02.2018

Organizirana je bila ponovna delavnica za SEM operaterje (invitation_CEMM_workshop_6). Poleg vakuuma, ki je pomemben v elektronski mikroskopiji (6 workshop-vacuum_HANDOUTS). Smo govorili še o pripravi vzorcev (6 workshop-sample preparation_HANDOUTS) ter o sestavi mikroskopa in kako si lahko še drugače predstavljamo elektromagnetne leče (6 workshop-scanning electron microscope_handouts).

Vabimo vas na 5. CEMM delavnico Objavljeno: 11.07.2017

Vabljeni na 5. CEMM delavnico, ki bo v ponedeljek 17.7. ob 9h v Kolarjevi predavalnici. Delavnica je namenjena šolanju novih operaterjev na vrstičnem elektronskem mikroskopu (SEM). invitation_CEMM_workshop_5th V prvem delu bomo predstavili vakuum in kako smo v zadnjih 100 letih spremenili naš pogled na razumevanje praznine. Obravnavali bomo različna območja nizkega tlaka ter različne vrste…
Beri dalje »

Videti nevidni svet – prispevek v oddaji Ugriznimo znanost Objavljeno: 27.04.2016

Oddaja Ugriznimo znanost na poljuden, sproščen in duhovit način razlaga znanost. Kako lahko vidimo nevidni svet je bilo predstavljeno 7.4.2016 na RTV SLO. Posnetek si lahko pogledate v arhivu.